ROMÂNIA

# DCRFEST 2021

UN AN DE EXCURSII ALĂTURI DE DCR ADVENTURES

Acum un an o prietenă îmi povestea de o agenție cu care începuse să exploreze țara și mă îndemna să vin și eu în excursiile lor. Am fost sceptic la început. De ce să plătesc altcuiva pentru ceva ce pot organiza și singur?

Iată că s-a făcut un an de când merg în excursii cu ei. Între timp am ajuns să și colaborăm, pentru că mă identific cu valorile lor și pentru că pur și simplu este prea fain ceea ce fac și rezonează cu dorința mea de a inspira oamenii să călătorească mai mult.

DCR Adventures nu este de fapt o simplă agenție de turism. Este o experiență, o comunitate plină de oameni  minunați care s-a format încet, dar sigur. Acum eu observ rezultatul, dar este pur și simplu încoronarea efortului susținut al acestei echipe. 

Excursie organizată de
#DCRAdventures

EXCURSIE ORGANIZATĂ ÎN 9 OCT 2021

# DCRFEST este un eveniment anual dedicat membrilor fideli ai acestei comunități, numită Adventures Club. O dată pe an, DCR Adventures pregătește o excursie specială în care vin numai aceștia. Evenimentul din acest an a luat forma unui blind trip, adică o excursie unde nu știi unde pleci și ce vei vedea ajuns acolo. Îți pui toată încrederea în organizatori și te lași dus de valul încercării de a ghici destinațiile. Este un proces foarte distractiv. Destinația noastră s-a dovedit a fi Țara Luanei din Județul Buzău, în locul unde DCR Adventures a organizat prima sa excursie. În acestă excursie nu am fost organizator. Am fost turist, membru Adventures Club, și m-am bucurat de toate surprizele care ne-au fost arătate de colegii mei. Pe scurt, a fost super faină întreaga excursie. Abia aștept să vedem unde vom merge la # DCRFEST 2022.

PE TĂRÂMUL CHIHLIMBARULUI

Prima oprire după plecarea din București a fost în satul Colți, la Muzeul Chihlimbarului. Este a doua oară când îi trec pragul, însă de data aceasta am rămas foarte plăcut impresionat de ceea ce am găsit. Se pare că în 2020 muzeul a trecut printr-un amplu proces de modernizare. Au modificat complet aspectul expoziției, fiind acum mult mai bine pusă în valoare, cu iluminat de accent, display-uri video și chiar o vitrină smart, unică într-un muzeu din România. Ghidajul a fost exemplar, putând afla o mulțime de lucruri interesante despre acest colț al țării noastre, precum faptul că este una dintre cele mai importante locații din lume unde s-a găsit această rășină prețioasă.

Dar ce este chihlimbarul? Cei care ați văzut primul film Jurassic Park o să vă aduceți aminte cum acolo au pretins că au putut extrage ADN dintr-un țânțar preistoric prins în chihlimbar. Asta pentru că vorbim cu adevărat de o rășină fosilă, secretată acum milioane și milioane de ani de unele specii de pin care se găseau aici. Atunci când se scurgea de-a lungul trunchiului într-adevăr prindea în calea sa și insecte, deși rar. Însă chiar dacă un țânțar putea să fi avut o ultimă masă înainte de a fi capturat, ADN-ul nu rezistă mult, deteriorându-se rapid. Se pare că nu vom putea vizita în curând un Jurassic Park în viața reală.

DRUMEȚIE ÎN CULORI DE TOAMNĂ

După vizita la Muzeul Chihlimbarului, am avut în program o scurtă drumeție pe dealul de deasupra satului, suficient cât să pună sângele în mișcare după atâtea ore petrecute în autocar. Am urcat printre nuanțele toamnei, prin pădurea multicoloră, prin livezi de pruni roditori și pe lângă curțile oamenilor care erau preocupați cu recolta de sezon. Am avut o vreme superbă, pentru că deși ne amenința ploaia, am fost super norocoși și nu am avut parte de o singură picătură. Pe tot traseul am fost acompaniați de o doamnă, un ghid local foarte pasionat, care ne-a povestit puțin din legendele acestor locuri minunate din Țara Luanei.

JOCURI, PREMII ȘI VOIE BUNĂ

Excursia s-a mutat apoi în satul Aluniș, mai exact la Aluniș Retreat, unde am fost întâmpinați cu un prânz delicios din partea gazdelor noastre. Cât timp noi eram preocupați cu savuratul bucatelor, colegii mei pregăteau un traseu prin pădurea din apropiere, pentru un joc de orientare. Ne împărțiserăm deja pe echipe, așa că nu a fost nevoie decât să ne dea busole, să ne explice cum determinăm azimutul și să ne trimită la explorat. Am avut de descoperit șase stegulețe bine ascunse și ne-am distrat tare mult căutându-le. Atât de mare a fost succesul acestei idei încât feedback-ul primit a fost că trebuie inclusă o astfel de activitate în mai multe excursii, lucru ce se va și întâmpla.

La întoarcerea cu succes, timpul fiecărei echipe a fost notat, câștigătorilor fiindu-le oferit un premiu din partea organizatorilor. Nici restul nu am fost uitați, fiecare dintre noi primind o diplomă de mulțumire și un vin gustos de la partenerul Daniel’s Wines, din Cârligele, Vrancea. Ca să fii eligibil pentru Adventures Club, trebuie să participi la minim 10 excursii cu DCR Adventures în decurs de un an. Însă, toți cei care am participat la # DCRFEST 2021 suntem deja la zeci de excursii împreună. Mă bucur mult să fac parte din această echipă de oameni faini, activi, care iubesc să călătorească și să descopere locuri minunate lună de lună. 

Am avut chiar și un premiu special pentru Elena Motoroiu, care în decurs de câțiva ani a ajuns la 100 de excursii împreună cu agenția. Drept mulțumire pentru că ne este alături de foarte mult timp, în 2022 ea va pleca gratuit într-un circuit prin Iordania oferit de DCR Adventures. Eu în primul rând vreau să îi mulțumesc pentru toate prăjiturile gustoase pe care le face și ni le aduce în fiecare excursie pe munte. După o urcare solicitantă, prăjiturile Elenei sunt efectiv rupte din rai. Sper să ne revedem în cât mai multe excursii.

This Post Has 4 Comments

 1. Laptaru Camelia

  Foarte frumos ai descris acest eveniment, iar noi care am participat, retrăim cu fiecare cuvânt al tău toate momentele frumoase, petrecute în bucurie, pace și armonie.

  1. Robert Mocanu

   Cu drag! Mă bucur că spui asta. Să ne revedem cu bine în cât mai multe excursii prin România și prin lume 🙂

 2. Torcescu Liliana

  Eu sunt Liliana, fosta corporatista si fosta colega a Cameliei Laptaru. Vreau sa va felicit din tot sufletul meu pentru ceea ce sunteti. Nu va cunosc, nici pe voi turistii, nici pe voi organizatorii, dar daca ati reusit sa imi castigati colega inseamna ca sunteti TOTI NISTE ADEVĂRAȚI!!! Astazi, totul este comercial mai mult sau mai putin. Voi insa imi inspirati adolescenta mea, dar mai vie si cu mai multe resurse logistice si cu mai multa libertate. ATI AJUNS SA FITI DEJA O COMUNITATE. Sper sa ajung si eu la anul cu voi. Va pup de la mare!

  1. Robert Mocanu

   Bună Liliana! Mulțumesc frumos pentru gândurile bune pe care le-ai așternut aici 🙂 Eu am fost întâi turist, iar acum am devenit și organizator, și pot spune că de la început mi-a plăcut modul în care știu să facă excursii colegii de la DCR. Gândește-te că au reușit să atragă în drumețiile lor prin țară o persoană care de regulă asta făcea pe cont propriu. În ceea ce privește experiențele plăcute pe care le avem împreună cu turiștii pot spune că eu personal mă simt de parcă am ieșit să călătoresc cu gașca de prieteni. De fapt, mă consider norocos, având în vedere că în acest fel întâlnesc oameni faini, cu o mulțime de ocupații și experiențe de viață diferite, de la care chiar ai ce învăța. În plus, nu prea ai cum să dai greș când îți vin în excursii numai oameni faini. Este absolut exclus 🙂

Lasă un răspuns